jomsihat88.org

Tiada makna jika kita kaya tetapi pada yang masa kita menderita dalam kesakitan. Wang ringgit tidak dapat membeli kesihatan. Kita tak boleh membayar orang lain untuk mengambil kesakitan kita.

Begitu juga sebaliknya, jika sihat tapi tak berduit. Kita tak akan dapat memenuhi keperluan kehidupan kita, untuk diri kita serta ahli keluarga kita. Amat malang jika kita sihat tetapi terpaksa meminta-minta untuk teruskan kehidupan. Lebih malang lagi jika anda terpaksa wariskan kehidupan itu kepada anak cucu anda.

Mohon dijauhkan.

Cuba anda perhatikan kos rawatan penyakit kritikal di bawah.

Mengelak sakit LEBIH MURAH dari merawat….. !!!

Kesihatan adalah aset penting kepada semua orang.
Ia tak boleh dijual beli, tiada siapa yang akan sanggup menggantikan diri kita apabila kita sakit.
Jangan berkira untuk kesihatan. Kita tidak tahu apa yang sedang berlaku dalam badan kita.

Tahap kesihatan anda pada 10 – 15 tahun akan datang bergantung pada apa yang anda pilih hari ini.

Dr. Muhammad Hakim Noordin
Presiden Kelab Doktor-Doktor

Sekarang, apa PILIHAN yang ada?

Anda PASTI mahu SIHAT dan BERDUIT. Betul tak?

PRODUK

C2Joy, susu awal lembu dari New Zealand, ditambahbaik dengan Kalsium TruCal D7 dari Amerika Syarikat dan dikilangkan di Beranang, Selangor.
Susu kolostrum dan kalsium ini memang diakui terbaik untuk kesihatan tubuh badan anda!
Setiap kotak mengandungi 25 sachet dan komposisi setiap sachet adalah seperti berikut:
  • 12 gram Susu serbuk skim
  • 2 gram susu awal lembu (kolostrom, 6 jam pertama)
  • 1 gram Kalsium TruCal D7 (patented)

Kelebihan Susu Lembu

Khasiat Meminum Susu Mengikut Al-Quran dan Hadis

Benarkah susu lembu berbahaya dan merupakan makanan terburuk bagi manusia seperti dikhabarkan sesetengah manusia?
Jika untuk bayi usia 0-2 tahun, Islam memang menganjurkan Susu Ibu Asli. Bukan susu lembu.
Sebagaimana firman Allah Subhanahu wa Ta’ala:
وَالْوَالِدَاتُ يُرْضِعْنَ أَوْلَادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كَامِلَيْنِ
“Para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh” (QS. Al Baqarah : 233)
Namun untuk usia di atas itu, khususnya orang-orang dewasa, Al Qur’an menunjukkan keistimewaan susu sebagai minuman.
وَإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهِ مِنْ بَيْنِ فَرْثٍ وَدَمٍ لَبَنًا خَالِصًا سَائِغًا لِلشَّارِبِينَ
“Dan sesungguhnya pada binatang ternak itu benar-benar terdapat pelajaran bagi kamu. Kami memberi mu minum daripada apa yang berada dalam perutnya (berupa) susu yang bersih antara kotoran dan darah, yang mudah ditelan bagi orang-orang yang meminumnya” (QS. An Nahl : 66)
Dalam ayat ini disebutkan al an’am, binatang ternak secara umum. Dalam prakteknya, Rasulullah pernah minum susu unta, kambing dan juga lembu. Bahkan secara khusus, beliau menganjurkan umatnya untuk minum susu lembu:
فَعَلَيْكُمْ بِأَلْبَانِ الْبَقَرِ فَإِنَّهَا تَرُمُّ مِنْ كُلِّ الشَّجَرِ
“Hendaklah kalian minum susu sapi karena ia makan dari setiap pohon” (HR. Ahmad, Hakim dan Ibnu Hibban; shahih)
Hadits ini juga digandingkan dengan penyebutan bahwa Allah tidak menurunkan penyakit kecuali menurunkan ubatnya, mengisyaratkan susu lembu mengandung manfaat untuk kesihatan dan pencegahan/penyembuhan penyakit.
Jadi, daripada mempercayai satu pendapat yang tidak boleh dipastikan kebenarannya, lebih baik berpegang pada Al Qur’an dan sunnah. Percaya bahwa apa yang difirmankan Allah dan disabdakan RasulNya pasti benar.
Malah sampai saat ini, para doktor pakar dunia juga menyatakan bahawa minum susu lembu sihat dan paling sesuai bagi manusia. 

Kenapa SUSU AWAL LEMBU?

Dibawah adalah hasil kajian yang dilakukan oleh UPM berkenaan “Kebaikan Kolostrum dan Kandungan Immunoglobulin” yang dikeluarkan pada 07 Mac 2020.
Kita dapat lihat bahawa ciri-ciri kolostrum yang terdapat dalam Bovine Kolostrum jauh lebih baik berbanding Kerbau, kambing dan Susu manusia.
C2Joy adalah MINUMANBUKAN ubat atau suplemen.
C2Joy mempunyai sijil HALAL JAKIM.
Pengiktirafan dari MeSTIHACCPISO 22000.
Mempunyai Sijil Pematuhan Syariah dari ANGKASA.

Macam mana cara nak kenalpasti susu lembu terbaik?

1.  Wajib daripada New Zealand. Semua tahu Kualiti Susu dan Penjagaan Lembu Tenusu New Zealand adalah terbaik dan paling disanjungi dunia.
2.  Mesti asli tanpa campuran seperti madu atau lain-lain bahan. Di syurga ada Sungai Susu yang tidak ubah rasanya, dengan kata lain tiada campuran perisa dan bahan lain. Ikutlah minuman sunnah.
3.  Produk diberikan pengiktirafan dunia terutamanya pensijilan Halal JAKIM, GMP, HACCP malah ISO 22000.
4.  Produk yang pernah dilalui Lab Test bukan sahaja di Malaysia, tetapi Indonesia, New Zealand malah FDA international.
5.  Produk yang sudah terbukti keberkesanan dan khasiatnya dengan rekomen dari pengguna yang ramai.

PELAN PEMASARAN

SERTAI KAMI SEKARANG !!

Rebut peluang menjadi usahawan berjaya sebagai PENGEDAR susu C2Joy

Hari ini lebih 50,000 orang telah menjadi Dealer dan ramai yang telah dapat menjana pendapatan 5 angka setiap bulan!!!

Jangan tunggu hujan dah turun baru nak cari payong!

Apa Pelan B anda SEKARANG?

Manfaat menjadi AHLI

  1. Keahlian seumur hidup.
  2. Anda dapat membeli dgn harga yg lebih murah.
  3. Untung jualan runcit yang tinggi.
  4. Tiada maintain / belian paksa setiap bulan.
  5. Bonus tajaan ahli baru dari RM49.50 hingga RM322.50
  6. Bonus setiap pembelian ulangan ahli tajaan RM30
  7. Bonus Pairing Kumpulan dari RM30, potensi pendapatan sehingga RM5,000 setiap hari untuk setiap akaun
  8. Perniagaan boleh diwarisi.
  9. Pelbagai hadiah lain disediakan termasuk melancong ke luar negara dan umrah.
  10. Bimbingan dan tunjuk ajar secara berterusan.
  11. Laman web percuma untuk promosi. Sila lihat di https://c2joypower.net/jomsihat88. Anda boleh daftar untuk laman web tersebut sekarang.

Bagaimana Dealer C2Joy menjana pendapatan ribuan RM setiap bulan?

Gambar ini menerangkan bonus yang akan dibayar untuk setiap penajaan ahli baru atau ahli lama upgrade ke pakej yang lebih tinggi.
Contoh: Jika anda seorang SILVER, bila anda menaja ahli baru SILVER juga, anda akan dibayar RM49.50.
Tulisan warna MERAH adalah jumlah bonus yang dibayar untuk pakej iaitu GOLD RM150, PLATINUM RM322.50
Contoh. Lihat petak paling kiri, sorang SILVER menaja pakej GOLD, ahli silver tersebut akan dibayar RM100 manakala bakinya, RM50 dibayar kepada PLATINUM di atas nya.
Simulasi jika setiap ahli mendaftar 4 orang ahli didalam rangkaian masing-masing dalam masa 7 hari, mereka boleh menjana pendapatan sehingga RM5,000 sehari.

Had maksima BONUS KUMPULAN HARIAN untuk setiap pakej seperti berikut:

1. SILVER – RM300
2. GOLD – RM1,000
3. PLATINUM – RM5,000

Bila dan bagaimana BONUS anda dibayar

Bukti pendapatan!

Bekerja hari ini untuk pendapatan pasif pada masa akan datang!!!

Bagaimana untuk menjadi ahli?

Anda telah melihat kelebihan setiap pakej keahlian yang ditawarkan. Sekarang masa untuk anda membuat keputusan, sila pilih salah satu PAKEJ mengikut kesesuaian anda. Jika anda ingin berniaga, sila pilih pakej GOLD atau PLATINUM.
Anda boleh upgrade ke pakej yang lebih tinggi pada bila-bila masa.

Untuk pembelian kedua dan seterusnya, semua ahli layak membeli setiap 3 x kotak dengan harga 

RM215 sahaja.

JOM BERSAMA TEAM SAYA

Highlight Majlis Sambutan Ulangtahun ke 3 pada 2019.

Kongsikan peluang baik ini kepada rakan-rakan anda!! 

Kalau kita sihat tetapi tiada wang, hidup kita susah. Kalau kita kaya tetapi kita sakit pun kita susah jugak

Rasulullah Shallallahu’alaihi Wasallam bersabda:

خَيْرُ الناسِ أَنْفَعُهُمْ لِلناسِ

Sebaik Baik Manusia Adalah Yang Paling Bermanfaat Bagi Orang Lain”

Hadis di atas menunjukan bahawa Rasullullah menganjurkan umat islam selalu berbuat baik terhadap orang lain dan makhluk yang lain. Hal ini menjadi indikator bagaimana menjadi mukmin yang sebenarnya. Kewujudan manusia sebenarnya ditentukan oleh kemanfataannya pada yang lain. Adakah dia berguna bagi orang lain, atau malah sebaliknya menjadi parasit buat yang lainnya.
Setiap perbuatan maka akan kembali kepada orang yang berbuat. Seperti kita Memberikan manfaat kepada orang lain, maka manfaatnya akan kembali untuk kebaikan diri kita sendiri dan juga sebaliknya.

Apa pilihan yang anda ada?

Nak SIHAT dan BERDUIT atau SAKIT dan meremokkan hati pasangan dan anak-anak anda!

Jika anda ingin maklumat tambahan, sila wasap saya.  
Klik gambar dibawah!
Atau klik gambar di bawah untuk mendaftar SEKARANG!

Boleh juga datang berjumpa kami di MD C2Joy Sg Buloh.